Akademisyenler Neden Twitter Kullanmalıdır?

Günümüzde sosyal medyanın yeri, artık tartışılmaz derecede önemlidir. Hem kurumsal hem de bireysel olarak sosyal medyada yoksak, neredeyse hiç var olmamış sayılıyoruz. Çoğu kişi tüm iletişimini, sosyal medya üzerinde gerçekleştiriyor ve bu iletişimin herkes tarafından da görülmesini veya takip edilmesini istiyor.

Twitter, bu sosyal medya mecralarının başında geliyor ve aslına bakarsanız diğerlerinden biraz farklı ve olumlu yanları da epey fazla çünkü burada herkesin ne yaptığını takip edebiliyorsunuz. Twitter, kişisel bir duyuru panosu gibi; kim veya ne hakkında bilgi almak istiyorsanız, onu takip edebiliyorsunuz. Yani sadece arkadaşlarınızın güncellemeleri ile sınırlı değilsiniz. Bu olanak da, özellikle akademisyenlere birçok fırsat kapısı açıyor.

Akademisyenler ve Twitter
Akademisyenler ve bilim insanları da, artık Twitter’da zaman geçirmeye başladılar. Bunun en önemli nedenlerinden başlıcaları, kendi alanlarındaki konulardan geride kalmak istememeleri ve kendilerini devamlı güncel tutmak istemeleri olarak değerlendirilebilir. Önemli yayıncıları takip etmek, yeni kitaplar, teoriler ve yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak, Twitter üzerinden çok daha kolay gerçekleştirilebiliyor.

Buradan elde edilen güncel bilgiler size, konferanslar veya röportajlar gibi birçok alanda yardımcı olacaktır. Ayrıca sosyal medyada aktif olan bir akademisyen, her zaman için daha fazla dikkat çeker ve meslektaşları arasında da bir adım önde yer alır.

Trend oluşturun
Twitter üzerinde birilerini takip etmenin yanı sıra, kendiniz de tweet atabilirsiniz. Alanınızdaki güncel bilgileri kullanarak veya yaptığınız bir araştırmada çıkan sonuçlar üzerine tweet atmanız, popülerliğinizi arttıracaktır. Eğer Twitter’da belli bir sahada, etkin bir kişi olursanız, inanın attığınız her tweet ses getirecektir. Daha sonra bu etkiyi, meslektaşlarınız arasında dikkat çekmek veya kendi çalışmalarınızı duyurmak gibi farklı birçok amaç için  kullanabilirsiniz.

Sosyal medyada etkili bir akademisyen olmanız, zaten oldukça küçük bir alan olan akademi dünyasında da daha kolay iş bulmanızı sağlayacaktır. Belki sizinle görüşme yapan biri, sizi Twitter’dan biliyor ve tweetlerinizi takip ediyor olabilir. Bu durum, birçok başvuru arasından kolayca sıyrılmanızı sağlayabilir.

Twitter kullanımı için farklı sebepler
Twitter’ı kullanmaya başlamak için sayabileceğimiz daha birçok sebep vardır. Örneğin, öğrencileriniz ile iletişimde olmak da bunlardan biri olabilir. Derslerine girdiğiniz çoğu öğrenci, büyük bir ihtimalle Twitter’da aktiftir. Sadece onlara özel bir tweet grubu oluşturarak, iletişimi buradan sağlayabilirsiniz. Bu, hem öğrencileri şaşırtacak hem de zaman ve verimlilik açısından daha etkili olacaktır. Arkadaşlarınız ile iletişimde kalmak da bu ortamı kullanmak için iyi bir gerekçedir. Kendi arkadaşlarınızın neler ile ilgilendiğini bilmek ve paylaşımlarını takip etmek, iletişimi koparmamak adına yararlıdır. Tüm bunların dışında, Eğer etkili kullanmayı öğrenirseniz, Twitter, görmezden gelemeyeceğiniz kadar faydalı bir iletişim aracıdır. İşte bu yüzden hemen bir hesap açın ve tweetlemeye başlayın.