18

Akademik Bir Konferansa Gitmek İçin Nasıl Onay Alırsınız?

Akademik konferanslar araştırmacılar ve bilim insanları için yeni araştırmaları görmek, gelişmeleri takip etmek ve başka araştırmacılarla yakın ilişkiler geliştirmek için önemli etkinliklerdir. Ama bu tarz konferanslara katılabilmek araştırmacılar için yıllar geçtikçe zorlaşmaya başladı. Kimse artık bunu araştırmacılar için bir hak olarak da görmüyor. Hem eğitim hem de seyahat bütçeleri her yıl gittikçe azalıyor, bunun sonucunda da bir konferansa katılabilmek için onay almak gittikçe zorlaşıyor.

Konferansa katılabilmek için bölümünüzden onay alabilmek, dikkatli bir başvuru planlaması yapmanızı gerekli kılıyor. Çünkü artık kimse sizi durup dururken bir konferansa göndermek için para harcamak istemiyor.

Kuralları Anlayın
Öncelikle bir akademik konferansa katılmak sizinle doğrudan alakalı bir şey değildir. Performansınız ve akademik geçmişiniz ne kadar düzgün, başvuru sunumunuz ne kadar detaylı olursa olsun, bunlar konferansta okulunuzu veya departmanınızı temsil edebileceğiniz anlamına gelmez. Unutmayın ki başvurunuzu yaparken bölümün eğitim için harcadığı bütçeden kullanmaya çalışıyorsunuz. Bu yüzden konferansın bireysel gelişiminize ne kadar yararlı olacağı konusuna odaklanmanız yararınıza olacaktır. Daha da önemlisi bu konferansta aldığınız bilgilerden departmanınızın nasıl yararlanabileceğini iyi bir şekilde anlatmanız lazımdır. Sizi oraya boşu boşuna göndermeyeceklerinde emin olmalılar ki bu seyahat için bütçe verebilsinler. Benim yerine bizim kelimesini daha çok kullanın, bu mutlaka işe yarayacaktır.

Strateji Geliştirin
İyi yapılandırılmış ve açıkça doğru bir şekilde belgelenmiş başvuru isteğiniz için kapsamlı bir gerekçe verin. Bunun için şunları başvurunuza mutlaka ekleyin:

  • Araştırmanız hakkında kısa bir özet: Danışmanınız ve çalışma arkadaşlarınız araştırmanız hakkında bilgi sahibi olabilir ama para cüzdanını elinde tutan kişinin bundan haberi olmayabilir.
  • Konferansın kısa bir açıklaması: Neden diğer konferanslar yerine bu konferansı seçtiğinizi konferansın içeriği ile beraber açıklayın.
  • Sunumların ve konuşmaların detaylı bir listesi: Katılmayı planladığınız konuşmaların nedenleri ile birlikte detaylı bir listesini verin. Dikkatinizi çeken konuları iyi bir şekilde açıklamanız başvurunuzda size yardımcı olacaktır.
  • Planlanmış toplantıların listesi: Araştırmanıza yardımcı olabilecek kişiler ile önceden konuşup oradayken kısa bir görüşme ayarlamanız ve bunu da bölümünüze bildirmeniz, bu konferansın sizin için ne kadar yararlı olacağını göstermiş olur.
  • Konferans özeti: Konferans dönüşünde detaylı bir konferans özeti yazacağınızı ve gerekli tüm materyaller ile geri döneceğinizi mutlaka belirtin.

Uzlaşma için istekli olun
Tüm bunlardan sonra bile bazen cevap olumsuz olabilir. Genelde verilen cevap da bunun için yeterli bütçe olmadığı şeklindedir. Hemen umutsuzluğa kapılmayın ve ikinci plana geçin. Bölüme tekrar bir öneri getirerek maliyetin bir kısmını kendinizin karşılayabileceğini söyleyin. Bunun ne kadarını karşılayacağınız ise tamamen kişisel bir karardır. Bu da konferansa gitmeyi ne kadar çok istediğinize ve o zaman ki maddi durumunuza bağlıdır.

X

Ücretsiz makalelerinizi tükettiniz.

Araştırma yazarlığı ve akademik yayıncılık konusundaki tüm kaynaklarımıza sınırsız erişim sağlamak için ücretsiz üye olun:

  • 320 + blog makaleleri
  • 50+ Web Seminerleri
  • 10+ Uzman podcast
  • 10+ e-Kitap
  • 10+ Kontrol Listesi
  • 50+ İnfografikler